Corona virüs sonrası kelle paça ve işkembe satışları patladı
Dünyayı etkisine alan corona virüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'de görülmesinin ardından, bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen kelle paça başta olmak üzere sakatattan yapılan çorbalara talep 2 kat arttı. Bazı uzmanlar ise bağışıklık sistemini korumak için kelle paçanın tek başına yetersiz kalacağı, fazla tüketilmesi halinde çeşitli hastalıklara neden olabileceği görüşünde.
Dünya genelinde 11 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan corona virüsün Türkiye'de de görülmesini ardından salgına karşı önlemler artarken, vatandaşları da bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek yiyeceklere, dengeli ve sağlıklı beslenmeye yöneltti. Önlemlerini artıran vatandaşlar, kış aylarında daha çok tercih edilen, "şifa kaynağı" olduğu belirtilen ve sakatattan yapılan çorbaları daha çok tüketmeye başladı. Bu çorbaların başında da bazı uzmanların bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve virüsten koruduğunu savunduğu kelle paça geliyor.