Binbir iksir ormanlarının diyarı Kastamonu
"Yemeğe, doğaya, tarihe, geleneksel zanaate, mimariye, spora meraklıyım, ayrıca ruhani yanım da güçlü" diyorsanız, Kastamonu'da olmak için en az bir nedeniniz var. Kastamonu beyaz, yeşil, mavi ve sarı olmak üzere dört mevsim değişen büyüleyici renkleriyle ziyaretçilerine zamanı yavaşlatarak geçireceği saatler vaat ediyor. (Yazı ve fotoğraflar: Saliha Kuşcan)
KASTAMONU'DA ZAMAN TÜNELİ
Bizim Kastamonu'da olma nedenimiz çok basit: yemek. Kastamonu halkı geleneksel sağlıklı, lezzetli ve güçlü mutfak kültürüne sıkı sıkı bağlı. Sıkı bağlı diyoruz; çünkü yüzlerce yıllık geçmiş günümüzde hala canlı. Pek çok yemek hala geçmişteki gibi ve modern tarımın bozmadığı ürünlerle hazırlanıyor. Bu, Kastamonu mutfağının topraklarına bağlı, dayanıklı ve sürdürülebilir olduğunun da göstergesi. Yemeklerin çoğu mevsimsel. Birçok ürün ata yadigarı tohumla üretiliyor. Bu şehirde derin dondurucular, donmuş ürünler, mikrodalga, fast food yok. Aksine her şey taze, mevsimsel. Hatta bu mevsimsellik öyle yaygın ki sofralardan mevsimlerin seyrini takip etmek mümkün...