Baklavada 'iç' hilesi, maliyeti en az yüzde 50 düşürüyor
Gıda ürünlerinde yapılan hile ve tağşiş, vatandaşın hem sağlığına hem cebine zarar veriyor. Hilenin en çok başvurulduğu ürünlerden baklavada ise ceviz yerine ay çekirdeği içi, Antep fıstığı yerine ise gıda boyasıyla renklendirilen yer fıstığı kullanılıyor. Üretici bu yöntemle en az yüzde 50 maliyetten kar ediyor.
Kayıt dışı gıda işletmeleri hem maliyeti düşürmek hem de daha fazla para kazanmak için çeşitli hile ve tağşişe başvuruyor. Et, süt ürünlerinde kullanılan hilelerin ardından tatlı sektöründe de kullanılan bazı hile yöntemleri gündeme geldi. Özellikle kilolarca alınan baklavanın içeriğini değiştiren bu işletmeler, vatandaşın hem cebine hem sağlığına zarar veriyor.