Az bilinen 4 İtalyan tatlısı (Parozzo, Torta Caprese, Cannoli, Meringata nedir?)
Turizmci Yeşim-Özgür İshakoğlu çifti, 8 yıl İtalya’nın Verona kentinde yaşadıktan sonra İstanbul’a dönüş yaptı. İstanbul’da çeşitli düzeyde birçok İtalyan lokantası bulunmasına karşın İtalya’nın en özgün tatlılarının Türkiye’de hemen hiç bilinmediğini fark ettiler. İtalyan tatlısı diye en iyi restoranlarda bile ‘tiramisu’ dışında fazlaca bir çeşit servis edilmemesi İshakoğlu çiftini harekete geçirdi. Geçtiğimiz yıl Moda’da açtıkları ‘Chocca’ adlı mekanda İspanyol tatlısı “churros” satmaya başlayan Yeşim-Özgür İshakoğlu 8 yıl İtalya’da yaşamanın verdiği tecrübe ile Türk damak zevkine çok uyan İtalyan tatlılarını menüye ekledi. (Üstelik hepsi de çok hafif)
Yeşim İshakoğlu İtalyan Kız Ortaokulu’nda okuduğu yıllarda rahibelerin kendilerine yedirdikleri pratik İtalyan tatlıları ile büyümüş ve liseyi de İtalyan Lisesi’nde okuyup oradan Bilkent Turizm ve Otelcilik bölümüne girmiş bir profesyonel.