"TARTIŞMAYA SON VERDİK"
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Şanlıurfa Temsilcisi kebapçı ustası Faruk Akbaş, Adanalı ustalar ile aralarında en güzel kebabın kime ait olduğu konusunda anlaşmazlık bulunduğunu ve tartışmalara son verdiklerini belirterek, "Şanlıurfa kebabının temsilcileri olarak biz sahadayız. Uzun dönemden beri Adanalı kardeşlerimizle kebap Şanlıurfa'nın kebap Adana'nın diyerek bir tartışmamız vardı. Adanın kebabı kendisine özgü Şanlıurfa’nın kebabı kendisine özgü güzeldir. Biz insanlara güven veren bir lezzete sahibiz. Kebabımızın en büyük özelliği doğal olmasıdır. Özellikle Karacadağ bölgesinde yetişmiş olan kuzuların etinden yapılmış olmasıdır. Başka yörede yapıldığı zaman asla Urfa kebabının lezzetini alamazsınız. Şanlıurfa kebabının o doğal rengi hiçbir baharat konulmadan oluşur. İçinde sadece kaya tuzu kullanılır. Biz buraya geldik çok güzel bir program oldu" dedi.