Yapımı 5 saat süren asırlık tatlı: "Yapımı çok zahmetli olduğu için unutulmaya yüz tutuyor"
Sivas'ın yöresel tatlılarından birisi olan tel helva, zamana direniyor. Genellikle kış aylarında yapılan ve tamamlanması 5 saat süren tatlı, lezzetiyle damak çatlatıyor.
![Yapımı 5 saat süren asırlık tatlı: "Yapımı çok zahmetli olduğu için unutulmaya yüz tutuyor" - 1](https://cdn1.ntv.com.tr/gorsel/dJwUvoJzX0S0bIXYLRTssg.jpg?width=1000&mode=both&scale=both&v=1734423341902)
Sivas'ın yöresel lezzetlerinden olan ve yapımı 5 saat süren tel helva, günümüzde de yaşatılmaya çalışılıyor. Şeker, su ve limon tuzu karışımı, en az 4 saat kaynatılıyor.