Mersin'den dünyaya yayılıyor, sağım başladı! Kilosu bin TL, 1 kaşık yiyen doktor yüzü görmüyor
Türkiye'nin bal üretiminde önemli bir yere sahip Mersin'de iklim şartları nedeniyle bazen 3, bazen de 5 yılda bir hasadı yapılabilen 'sedir balı' bu sene arıcıların yüzünü güldürdü. Sağıma başlanılan sedir balının kilogram fiyatının bin TL olduğu belirtildi.
![Mersin'den dünyaya yayılıyor, sağım başladı! Kilosu bin TL, 1 kaşık yiyen doktor yüzü görmüyor - 1](https://cdn1.ntv.com.tr/gorsel/0wQDjy6lvUqHmJg_QF8JgQ.jpg?width=1000&mode=both&scale=both&v=1720073990068)
Türkiye'de arıcılıkta ilk 5'de yer alan Mersin'de baharla birlikte sıfır rakımda üretim yapan aracılar, artan sıcakla birlikte Toros dağlarındaki sedir ormanlarına çıktı