Birçok insan kelle paça çorbası içerek sağlıklarını korumaya çalışırken, aynı zamanda da özel baharatlarla hazırlanan çorba şehir genelinde kültürel yaşamın vazgeçilmez parçası haline dönüştü. 68 yaşındaki Ali Çelik; "Haftanın 3 günü kelle paça çorbası içiyorum, hiç hastaneye gitmedim. 20 yaşındaki genç kadar zinde hissediyorum" dedi.
''BAZI MÜŞTERİLERİM, GÜNLÜK İÇMEYE GELİYOR''
9 yaşından bu yana hizmet sektöründe olan İlhan Aydın ise işletmesinde ev usulü yaptığı kelle paça çorbasının müdavimleri olduğunu belirtti. Doktor tavsiyeli gelenlerin de olduğunu anlatan Aydın; "Doğal kelle paça çorbası yapıyorum ve hiçbir katkı maddesi kullanmıyorum. Kuzu eti ve kuzu kellesi kullanarak çorbayı hazırlıyorum. Haftada 3 gün çorba içen insanlar var. Bazı müşterilerim ise günlük çorba içmeye geliyor" diye konuştu.