Çam fıstığı içindeki pinolenik asit sağlıklı kolesterolü destekler ve hatta kötü kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur.
K vitamini, yaralanmadan sonra kanamayı önlemek için kan pıhtılarının oluşmasına yardımcı olurken, E vitamini oksijen taşınması için önemli olan kırmızı kan hücrelerinin üretilmesini sağlar.
Araştırmalara göre, her gün çam fıstığı yemek tip 2 diyabetin kontrolüne yardımcı olabilir.
Çam fıstığı, demir bakımından zengindir. Demir ise beyin sağlığı için çok önemlidir.
İçeriğindeki magnezyum ile kansere karşı savaşır, kanser riskinin azalmasını sağlar.
Kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir.
Sahip olduğu çeşitli temel vitamin, mineral ve antioksidanlar, çam fıstığını cilt bakımı için inanılmaz derecede yardımcı kılar. E vitamini ve antioksidanlar yaşlanmayı geciktirir.
Çam fıstığı cildi besler ve dış etkenlerden korur. Cilt için doğal bir nemlendiricidir.
Kaşıntı, sedef hastalığı, sivilce, egzama, uyuz ve yara gibi cilt sorunlarının tedavisinde kullanılır.
İçeriğindeki E vitamini, cilt için olduğu gibi saç için de bir hayli fayda sağlar. Saç dökülmesine engel olur, daha güçlü ve parlak saçlara sahip olmayı sağlar.