'ÜRETİCİLERİMİZ KESKİN ZEKASINI KULLANIYOR'
Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ise, “Aydın Efeler ilçemizde takriben 6 bin, 6 bin 500 dönüm enginar ekimi yapıyoruz. Enginar Aydın için alternatif ürün anlamında gerçekten çok değerli bir ürün. Şu anda Aydın ili Enginar ekimi açısından Türkiye’de ikinci sırada. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki 3-5 yıl sonra birinci sırada yer alacaktır. Tıp uzmanlarının söylediği karaciğer dostu olarak adlandırılıyor. Bunu biz değil, tıp uzmanları söylüyor. Özellikle pandemi sürecinde bağışıklık sisteminin ne kadar önemli olduğu gündeme geldiğinde, enginarın da bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, insan sağlığı açısından son derece önemli bir ürün olduğunu biliyoruz. Aydınlı üreticiler olarak, tüm ülkemizdeki vatandaşlarımızın enginarı tüketmesini tavsiye ediyoruz. Bu kadar değerli bir ürünü de soğuğa karşı koruma çabası kaçınılmaz. Tabi böyle açık alanlarda ekimi yapılan enginar gibi ürünlerde soğuğa karşı çok fazla mücadele edilemiyor. Ancak yine üreticilerimizin o keskin zekası ile bağlama dediğimiz, yani yaprakları bir bağlama aracı ile kapatarak bedeninin soğuktan etkilenmesini en aza indirebiliyorlar. Bu gerçekten son derece önemli bir konu, belki yeni ve özel bir buluş. Bu şekilde de enginar üreticilerimiz soğuğa karşı tedbirlerini alıyor” açıklamasında bulundu.