BANDUMA'NIN YAPILIŞI
Bandumanın yapılışı hakkında da bilgi veren şef Önder Tingiroğlu, yemeğin hindi etinden yapıldığını, istenildiğinde tavukla da pişirilebileceğini söyledi.
Yemeğin yapılışında diğer malzemenin yufka olduğuna işaret eden Tingiroğlu, şöyle devam etti:
"Banduma yufkası biraz daha kalın açılır. Normal yufkadan biraz daha farkı vardır. Banduma yufkasını kendimiz açıyoruz. Kendimiz hamurunu açıp kesiyoruz. Sonrasında hindi etlerini pişiriyoruz. Pişmiş hindi etinin suyuna yufkaları teker teker bandırıp güzelce ıslanacak şekilde sahanlarımıza yerleştiriyoruz. Banduma yufkalarının arasına ceviz dolduruyoruz. En son aşamada fırına koyuyoruz. Daha sonra üzerine tereyağı koyuyoruz"