Hamburgerin A-B-C’si (Hamburgerin tarihi ve kökeni)
Tarihi Orta Asya’ya kadar uzanan hamburger tutkusu ülkemizi de kasıp kavuruyor. Peki nedir hamburgeri bize bu kadar sevdiren? Gelin Brandlifemag.com yazarı şef Semi Lichy ile hamburgerin tarihine ve tarifine göz atalım.
Hamburger, iki dilim yuvarlak sandviç ekmeğinin arasına yerleştirilen bir köfteyle yapılan bir sandviç türü. Genellikle ketçap, mayonez, turşu, karamelize veya normal soğan, domates, hardal ve bunlar gibi çeşitli malzemelerin de ilavesiyle servis ediliyor. Yapımında kullanılan köfte genellikle kırmızı et olsa da, tavuk etinden (chicken burger) yapılanları da yaygın olarak tüketiliyor. Yağ oranı çok yüksek olan hamburger, aynı zamanda ayaküstü tüketilen yiyeceklerin de en önemlisi.