"ÇİKOLATAYI BOZULMADAN TUTMAK İŞİN SIRRI"
Kırımlı, çikolatanın kokusunun bile insanda mutluluk hormonunu harekete geçirdiğini anlattı.
Müze tasarlarken yapının büyüklüğüne baktıklarını, metrekaresine göre kaç ton çikolata kullanmaları gerektiğini hesapladıklarını dile getiren Kırımlı, şöyle devam etti:
"Çalışma tekniğim tamamen ünik. Kendime has teknikler kullanıyorum. Yaşamımın her anında güzel sanatlarla ilgilendim. Aslında burada gastronomiyi, tekniği ve güzel sanatları bir araya getirdim ve bu şekilde de çikolata müzesi oluştu. Bursa Çikolata Müzesi'ne yoğun şekilde Arap turist ilgisi var. Arap toplumu çikolatayı çok seviyor. Bursa müzesinde 30 eser işledik. Eserlerin büyüklüğüne göre yapım süresi değişiyor. Bazı eserler birkaç gün sürerken, İnkaya Çınarı'nı 4 haftada işledim"