Beş şehir, beş lezzet
Tatlarıyla damaklarda güzel hatıralar bırakan özel lezzetlerin peşine düşüp beş ayrı şehri ziyaret etmeye ne dersiniz? Brandlifemag.com yazarı Cengiz Selçuk, beş farklı ülkenin beş farklı şehrinin kendine özgü lezzetlerini listeledi ve bunları nerelerde yiyebileceğinize dair önerilerde bulundu...
Batum - Gürcü Mantısı
Batum Gürcistan'ın Karadeniz kıyısında bulunan bir sahil kenti. Batum’un kendine özgü birçok özelliği var. Batum’da ne yenir sorusunun cevabı ise Gürcü Mantısı. Mantı deyince bizdeki Kayseri mantısı gibi küçük mantı taneleri aklınıza gelmesin. Batum’da bir porsiyon mantı söylediğinizde önünüze dört büyük parçadan oluşan büyük mantı taneleri geliyor.
Gürcü mantısı bizdeki gibi sadece kıyma ile değil farklı malzemelerle de yapıyor. Patatesli, mantarlı, peynirli gibi çeşitleri var.