Sağtürk, şöyle konuştu:
"Hektor rolüyle Troya'nın içinde buldum kendimi. Murat Karahan da Paris'i canlandırıyor. Tabii başka ciddi süprizler de var. Troya gerçekten 'yıldızlar karması' gibi oldu. Sahne sanatları konusunda herhalde en yukarıda olan insanlar buluştu. Yıldızlar buluşmasında bazen sorunlar çıkabilir, çatışmalar olabilir ama baktım o da olmadı. Tam tersine herkes birbirine destek. Ankara Devlet Opera ve Balesi müthiş bir yer olmuş."
12 YIL ARADAN SONRA SAHNELERE DÖNDÜ
Sağtürk, Troya'nın ekibinde yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu vurgulayarak, eser için çok çalıştıklarını anlattı.
Sağtürk, "50 yaşında, karakter rolü olmadan, dansçı olarak tekrar sahnelere dönmekle biraz da genç arkadaşlarıma doğru örnek olmayı da seçtim. Allah utandırmasın diyelim." değerlendirmesinde bulundu.
Balede uzun süredir sahneye çıkmaması sebebiyle başlangıçta endişeler taşıdığına işaret eden Sağtürk, şöyle devam etti:
"Troya ile 12 yıl sonra tekrar sahneye çıkacağım. 12 yıl önce çocuğum yoktu, evlenmemiştim. Hayatım farklıydı. Şimdi babayım, çocuklarım büyümeye başladı. Okul sayılarım çok büyüdü. Bütün bunlardan sonra tekrar dönüp geldim. Eskiden kendimi hocalara, koreograflara da ispat etmek zorundaydım. Şimdiyse benim için 'yarışmacı vücut' yok, müthiş zevk alması kalmış. Bu çok keyifli, sahneye çıktığım zaman kimseye bir şeyi ispatlamak zorunda değilim. Kendim için gerçekten huşu içinde dans edebiliyorum, o ruha girebiliyorum."
Kasım ayının ilk haftası seyirciyle buluşması planlanan Troya'nın Genel Sanat Direktörlüğünü Murat Karahan, rejisörlüğünü Recep Ayyılmaz yürütürken, eserin besteleri Bujor Hoinic'e, librettosu ise Artun Hoinic'e ait.