Kefirin faydaları nelerdir? Evde kefir nasıl yapılır?
Kökeni Kafkaslara dayanan ve ilk kez Türkler tarafından yapılan bir içecek olan kefir, bağışıklıktan hücre yenilenmesine kadar vücut sağlığına çok sayıda yarar sağlıyor.
Sütte laktik asit ve etil alkol fermantasyonunu gerçekleştirmesiyle oluşan kefir, zengin içeriğinden dolayı oldukça faydalı bir içeçek.
Başta protein olmak üzere kefirin içinde kalsiyum, fosfor, magnezyum, selenyum, A, E, B1, B12 vitamini ve bağırsak florasını düzenleyen birçok yararlı miroorganizma bulunuyor.
Kefirin bir bardağı ortalama 100 kalori.
KEFİRİN FAYDALARI
Bağışıklığı kuvvetlendiriyor: İçeriğinde bulunan betakaroten bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücutta oluşan toksin maddelerin üremesini durdurarak, bağışıklık sistemini zayıflatan mikroorganizmaları yok ediyor.
Mide ülserini önlemede etkili: Mide ülserine neden olan ‘helicobakter pilori’ isimli bakterinin öldürülmesine yardımcı oluyor. Antibiyotik etkisiyle de mide ülserinin oluşmasının engellenmesinde ve tedavisinde destekleyici role sahip.