Et ürünlerinin yüzde 90'ı kansere sebep olan mikroplastikler içeriyor
Son araştırmalara göre Amerikan vatandaşları her yıl yedikleri yiyecekler nedeniyle 11 bin 500 mikroplastik tüketiyor. Et ve tavuk gibi protein çeşitleri ve et ürünlerinin bitkisel bazlı alternatifleri yüksek miktarda mikroplastik içeriyor. Araştırmacılara göre mikroplastikler gıdalara üretim ve dağıtım aşamasındaki paketleme sürecinde karışıyor.
Şişelenmiş suyun toksinlerle yüklü olduğunun tespit edilmesinden bir gün sonra yapılan bir çalışmaya göre et ve bitki bazlı alternatiflerinin çoğu kansere neden olan mikroplastikler içeriyor.
Bilim insanları tavuk parçaları, dana biftekleri, balık filetoları ve bitki bazlı burgerler dahil olmak üzere 16 protein türünü test etti. Testler insanların seçtikleri protein kaynağı ne olursa olsun plastik tükettiklerini gösterdi.
Test edilen et ürünlerinin yüzde 90'ı bilim insanlarının hayati organlarda birikebileceğinden korktuğu mikroplastikleri içeriyor.