Düzenli olarak kahve içmek, sirozdan ölüm riskini yüzde 50 oranında azaltıyor
Espressodan hazır kahveye kadar, her gün milyonlarca fincan kahve tüketiliyor. Kahveyi günlük rutinine ekleyenler için bilim insanlarından iyi bir haber var. İngiltere’de yapılan araştırma, düzenli olarak kahve içenlerin, halk arasında “siroz” olarak bilinen kronik karaciğer hastalığına yakalanma olasılığının yüzde 20, bu hastalıktan ölme olasılığının ise yüzde 49 oranında daha düşük olduğunu ortaya koydu. Çalışma kapsamında yaklaşık 500 bin kişinin karaciğer sağlığı 10 yıl boyunca takip edildi.
İngiltere’de yer alan Southampton Üniversitesi’nden bilim insanları, düzenli olarak kahve içen kişilerin, halk arasında siroz olarak bilinen kronik karaciğer hastalığı geliştirme ve bu hastalıktan dolayı ölme riskinin önemli ölçüde daha düşük olduğunu ortaya koydu.