K vitamini deposu: Acur nedir, faydaları neler?
Salatalık ailesinden bir sebze olan acur, turşu yapımında en çok kullanılan sebzelerden biri. Acur, yaklaşık bir metreye kadar uzayabilen, düz ya da bükülebilen bir yapıya sahiptir. Peki, acur nedir? Acurun faydaları neler?
Acur, salatalık ailesinden bir sebzedir ve özellikle Türkiye'de yaygın olarak yetiştirilir. Bu bitkinin meyveleri bazen düz, bazen yay gibi bükülerek 1 metreye kadar uzayabilir. Kabuğu beyazımsı yeşil renkte, üzeri hafif tüylü ve uzunlamasına çizgilidir. Acur, hafif tatlı ve sulu bir yapıya sahiptir. Türkiye'de en yaygın tüketim şekli ev tipi turşu yapımıdır. Taze olarak tüketimi de oldukça yaygındır. Genellikle kabuğu soyulmadan yıkandıktan sonra olduğu gibi tüketilir. Dengeli ve ölçülü bir şekilde tüketildiğinde acur, sağlıklı bir diyetin parçası olarak faydalı olabilir.