Kahve ve çikolata tüketen herkes yılda 4 ağacın yok olmasından sorumlu
Dünyadaki orman kaybı küresel iklim değişikliğinin en büyük nedenlerinden biriyken, aynı zamanda burada yaşayan vahşi yaşamın zarar görmesi nedeniyle Covid-19 gibi salgınların ortaya çıkmasına ortam hazırlıyor. Bilim insanları, ağaçların yok olmasının temel nedeninin kakao, palmiye yağı sığır, vb. tüketim ürünlerin ithal edilmesinin neden olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar, İngiltere ve Almanya'daki çikolata tüketiminin, Fildişi Sahili ve Gana'daki ormansızlaşmanın önemli bir faktörü olduğunu, ABD, AB ve Çin'deki sığır eti ve soya talebinin ise Brezilya'da ormanların yok olmasına yol açtığını keşfetti. Buna göre küresel zenginliğin yüzde 64’ünü oluşturan Çin ve G7 ülkelerinde yaşayan her bir kişi yılda ortalama olarak 4 ağacın kesilmesinden sorumlu.
Japon bilim insanları tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, kahve, çikolata, sığır eti, palmiye yağı gibi ürünleri ithal olarak tüketen her bir kişi yılda dört ağacın kesilmesinden sorumlu.