Sezonun ilk kayısı hasadı Silifke'de yapıldı: Kilosu 100 lira

Mersin’in Silifke ilçesinde örtü altında ilk hasadı yapılan kayısı, İstanbul, Ankara ve İzmir'e kilosu 100 TL'den gönderildi. Sıcaklıkların verimi düşürdüğünü ifade eden üretici Hamza Gökler, "Geçtiğimiz yıllarda aynı bahçeden 7-8 ton ürün alırken, bu yıl bu rakam 2,5 tona düştü” dedi.

Sezonun ilk kayısı hasadı Silifke'de yapıldı: Kilosu 100 lira

'in meyveciliğin merkezi olan Silifke ilçesinde çilek ve can eriğinden sonra sezonun ilk örtü altı hasadı yapıldı.

İlk hasadı yapılan kaysılar hem iç piyasaya hem de ihracata gönderiliyor.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, bu yıl ilçe genelindeki bin 200 dönüm kayısı bahçesinden yaklaşık 11 bin ton hasat yapılmasının beklendiğini söyledi.

Bölgenin mikroklima özelliği nedeniyle Türkiye’nin turfandacılık alanında ilkleri yaşadığını ifade eden Doygun, “Türkiye’nin ilk çilek ve can eriğini çıkaran Silifkeli üreticiler, örtü altına aldığı kayısıyı da hasat etmeye başladı” dedi.

Silifke’nin Kabasakallı Mahallesi'nde örtü altında kayısı üretimi yapan Hamza Gökler ise yılın ilk kayısı hasadını Silifke’de yapmanın gururunu yaşadıklarını ve ilk hasat ürünleri İstanbul, Ankara ve İzmir’e kilosu 100 TL'den gönderdiklerini söyledi.

Sezonun ilk kayısı hasadı Silifke'de yapıldı: Kilosu 100 lira - 1

"SICAKLIKLAR VERİMİ DÜŞÜRDÜ"

4 dönüm örtü altına aldığı bahçesinden yaklaşık 2,5 ton ürün beklediğini ifade eden Gökler, “Ürün çok lezzetlidir. Tamamen doğal ortamda yetiştiriyoruz. Bu yıl havaların aşırı sıcak gitmesinden dolayı rekolte düştü. Geçtiğimiz yıllarda aynı bahçeden 7-8 ton ürün alırken, bu yıl bu rakam 2,5 tona düştü” dedi.

"FİYATLAR 100 TL İLE BAŞLADI"

Fiyatlardan memnun olduğunun altını çizen Gökler, “Fiyatlar bu yıl 100 TL ile başladı. Çok fazla fiyatın düşmesini beklemiyoruz. Rekolte yüksek olduğu için geçen yıl fiyatlar 80-90 TL ile başlayıp biranda çok düşmüştü. Bu yıl rekolte az olduğu için fiyatların 100 TL civarında seyretmesini bekliyoruz” dedi.

Üretici Hamza Gökler, 4 dönümlük arazisine İspanya’dan getirttiği ‘magador’ cinsi kayısı fidanı diktiğini, bu türün Akdeniz Bölgesi’nde ‘erkenci’ diye bilinen diğer kayısı çeşitlerine göre 15 gün daha erken olgunlaştığını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...