İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı'ndan ramazan pidesi satışlarıyla ilgili açıklama
İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, corona virüsle mücadele kapsamında tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, ramazan pidesi üretiminde ve satışında bir sorun yaşanmayacağını söyledi.
İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, ramazan pidesiyle ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını, ürün stoklarının hazırlandığını ve yeni tip corona virüsle (Covid-19) ilgili alınacak önlemlerin görüşüldüğünü açıkladı.
FİYAT HENÜZ BELLİ DEĞİL
Pidenin fiyatının henüz belli olmadığını aktaran Çetin, "Ramazan pidesi her yıl olduğu gibi bu yıl da fırınlarımızda olacak, herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Pide kuyrukları oluşmaması için elimizden geleni yapacağız, erken üretimlere başlayacağız" dedi.
''KAPILARIMIZDA SOSYAL MESAFEYİ KORUYACAĞIZ''
Ellerinde erken saatlerde pide stoku tutacaklarını söyleyen Çetin, "Sosyal mesafeyi koruyucu tedbirleri zaten işletmelerimizde aldık. Kapılarımızda birer personel bekletip sosyal mesafeyi koruyacağız. Pidenin çıkarılması noktasında çalışmalarımız vardı, fırıncı esnafımız da pide üretmek istiyor tabii ki. Bu doğrultuda inşallah vatandaşlarımızı ve esnafımızı da mağdur etmeden bir ortak yol bulup pide üretimini gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.
FIRINCILAR HAFTA SONUNA HAZIR
Çetin, fırıncıların geçen hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonu da ekmek satışına hazır olduğunu kaydederek, ekmekle ilgili un ve maya gibi tüm hammaddelerin stoklandığını belirtti.
İstanbul Valiliği'nin talimatı doğrultunda sokaklarda ve caddelerde şoförler aracılığıyla halka ekmek dağıtacaklarını söyleyen Çetin, "Şoförlerimiz, yanlarında ilave personel istihdam edecek. Ekmeği verenle parayı veren personelin aynı olmaması kaydıyla hijyeni sağlayarak, sosyal mesafeyi sağlayarak satışlarımızı gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.
Erdoğan Çetin, geçen hafta sonu bazı fırıncılar arasında sokak ve mahallelerin paylaşılamaması nedeniyle kavga yaşandığını hatırlatarak, şunları aktardı:
"Bunun oluşmaması anlamında biz kamu otoritesinden destek istiyoruz. Örneğin bir mahallede bir fırın var, ancak başka bir ilçeden bir fırının o mahalleye gelip ekmek satma gayreti içinde olması, kavgalara sebebiyet verdi. Örneğin 'Her işletme kendi ilçesinde, kendi mahallesinde arabasıyla ekmeğini satabilir' şeklinde kararlar alınmasını bekliyoruz. Sokakları, mahalleleri kamu otoritesinin organize etmesini istiyoruz. Bu konuda kaymakamlık, ilçe belediyesi veya valilik talimatı olabilir."
Tüm insanların evinde olduğu dönemde fırıncı esnafının risk alarak virüse karşı mücadele verdiğini vurgulayan Çetin, fırıncılara teşekkür etti.
TÜRKİYE FIRINCILAR FEDERASYONU BAŞKANI BALCI: VATANDAŞLARIMIZ TEDİRGİN OLMASIN
Öte yandan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da, corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bu hafta sonu ikinci kez 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanacak sokağa çıkma yasağında, ekmek konusunda sıkıntı yaşanmaması için her türlü tedbirin alındığını ve vatandaşların tedirgin olmaması gerektiğini söyledi.
Balcı, Kocaeli Fırıncılar Odası'nda yaptığı açıklamada, geçen hafta sonu ilan edilen sokağa çıkma yasağında 31 ilde ekmek dağıtımında herhangi bir sorun yaşanmadığını vurguladı.
Vatandaşların bu sürede yeteri kadar ekmeği temin ettiğini aktaran Balcı, fırıncı esnafının tamamının bu süreçte çalıştığını bildirdi.
Balcı, bu anlamda gereken hazırlıkları yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Sayın Cumhurbaşkanımız bu hafta sonu ikinci kez uygulanacak sokağa çıkma yasağını erken açıkladı. Fırıncı esnafımız bu anlamda gerekli çalışmayı yapıyor. İçişleri Bakanımızla da görüşme yaptım. Geçen hafta dar sürede ekmek konusunda sıkıntı yaşanmadığı gibi bu hafta da hiçbir sıkıntı yaşanmaması konusunda her türlü tedbir alınmış durumda. Vatandaşlarımızın ekmek konusunda tedirgin olmaması gerekir. En ufak bir endişe yaşamasınlar. Vatandaşlarımız ekmeklerini geçen hafta sonu olduğu gibi bu hafta da tedarik edecekler. Cuma günü fırın önlerinde yığılma yapmasınlar, buna hiç gerek yok."
"VATANDAŞLARIMIZ EKMEĞİ DEĞİL, SAĞLIKLARINI DÜŞÜNSÜN"
Vatandaşların sosyal mesafeyi her zaman her yerde korumaları gerektiğini anlatan Balcı, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi tavsiyesinde bulundu.
Balcı, bazı vatandaşların geçen hafta cuma günü gösterdiği paniğin yersiz olduğunun görüldüğünü belirterek, "Cumartesi günü de ekmek tedarik edilebildi. Pazar günü 21.00-22.00'ye kadar fırınlarımızda ekmek bulundu. Erkenden ekmek alacağım düşüncesiyle ne fırın önlerinde kuyruk yapmalarına ne de fazla ekmek alıp israf etmelerine gerek var. Vatandaşlarımızdan hafta sonu ekmeği düşünmemelerini rica ediyorum, sağlıklarını düşünsünler. Sağlıklı kalmak için gerekenleri yapsınlar" diye konuştu.
"HİJYENE DAHA FAZLA DİKKAT EDİYORUZ"
Fırıncı esnafının böyle bir zamanda ticareti bir kenara bırakıp öyle çalıştığına dikkati çeken Balcı, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu felaket zamanında da geçerlidir. Ticaretin yanı sıra fırıncı esnafımızın fedakarlıkları var. Zaman gözetmeksizin çalışıyorlar. Hijyene daha fazla dikkat ediyoruz. Onlar da kendilerini koruyorlar. Fırın çalışanlarının yaptığı çalışmayı küçümsememek gerekir. Onlara teşekkür ediyorum. Bu süreci de atlatacağız."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Nisan'daki Kabine Toplantısı'nın ardından 17 Nisan Cuma gece yarısından itibaren hafta sonu iki günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıklamıştı.
VİDEO: FIRINLARDA YOĞUN MESAİ
- Etiketler :
- Haberler -
- Türkiye
- Ekonomi
- Ramazan
- Corona Virüs