Dolar kuru bugün ne kadar? (23 Temmuz 2024 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 23 Temmuz 2024 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında, dolar ve euro satış fiyatlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (23 Temmuz 2024 dolar - euro fiyatları)

Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Faiz kararının ardından /TL'de düşüş yaşandı.

Yeni haftada 33 seviyesinin altına inen Dolar/TL, faiz kararı sonrası yüzde 0,24 düşüşle 32,83 civarında işlem gördü. /TL de yüzde 0,61 değer kaybıyla 35,66'dan alıcı buldu.

Merkez Bankası, piyasada oluşan fazla likiditenin önlenmesine yönelik yeni bir adım attı. Buna göre TCMB, Türk Lirası karşılığı altın ve satışı yapabileceği swap ihalelerine başlayabilecek.

Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Orta Vadeli Program'da (OVP) belirlenen eylemlerin kararlılıkla uygulandığı belirtildi. Türk Lirası'na artan ilginin finansal istikrarı sağlamlaştırdığı ifade edildi.

Tüketici güven endeksi, temmuz ayında yüzde 3,1 düşüşle 75,9'a geriledi. Böylece endeks, 2024 yılının en düşük seviyesine indi.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, vatandaşın kemer sıkmaya başladığını belirtti. Ekonomide soğumanın başladığını ifade eden Aran, rahatlama için ise 2027 yılını işaret etti.

Yerli turistler yılın ilk çeyreğinde 45,3 milyar lira seyahat harcaması yaptı. Bu dönemde yurt içinde ikamet eden 8 milyon 262 bin kişi seyahate çıktı. Yakınları ziyaret amaçlı seyahatler ilk sırada yer aldı.

Küresel piyasalarda ise ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi ve bilançolar takip ediliyor. Yatırımcılar bugün Tesla ve Alphabet'in New York borsa kapanışı sonrasında açıklayacakları bilançoları bekliyorlar.

  • DÖVİZ TÜRÜ Satış Değişim % Saat

Sayfa Yükleniyor...