Dolar kuru bugün ne kadar? (13 Ağustos 2024 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (13 Ağustos 2024 dolar - euro fiyatları)

kurlarında yatay seyir bugün de devam etti.

/TL, yüzde 0,11 düşüşle 33,54 civarında işlem gördü. /TL ise 36,78 seviyesinde alıcı buldu.

Türkiye'nin cari işlemler hesabı haziran ayında 407 milyon dolar fazla verdi. Böylece cari denge 9 ay sonra ilk kez fazla verdi. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 4 milyar 549 milyon dolarlık fazla oluştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, aylık cari denge işlemlerine ilişkin "İkinci çeyrekte yıllık cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2,2’ye, üçüncü çeyrekte ise yüzde 2’nin altına gerilemesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplandı. Yılmaz, uluslararası firmaların Türkiye'ye yatırım kararını açıkladığı döneme girildiğini belirterek, "Önümüzdeki dönemde yeni müjdelerin gelmesini bekliyoruz." dedi.

Yılmaz, dünyanın önde gelen firmaların üst düzey yöneticilerini 28 Eylül'de gerçekleştirilecek Yatırım Danışma Konseyi toplantısına davet ettiklerini açıkladı.

Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım girişi bu yılın ilk 6 ayında 4,7 milyar dolar oldu. Bu dönemde en çok yatırım Hollanda, ABD ve Almanya'dan geldi.

Konut satışları temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16 artarak 127 bin 88 oldu.

KÜRESEL PİYASALAR

ABD'de üretici fiyatları, temmuz ayında yüzde 0,1 ile beklentilerin altında gerçekleşti. Üretici fiyatlarında yıllık bazdaki artış ise temmuzda yüzde 2,2 oldu.

Yatırımcılar yarın ABD'de açıklanacak tüketici enflasyonu verisine odaklandı. Öncü göstergeler aylık enflasyonun yüzde 0,2 ile hafif yükseleceğine yönelik işaretler verdi.

Enflasyon verisinin ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası ile ilgili yönlendirmeleri izlenecek.

  • DÖVİZ TÜRÜ Satış Değişim % Saat

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...