2025 Bursluluk Sınavı ne zaman? MEB İOKBS tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl 5, 6, 7, 8, 9, hazırlık sınıfı, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik düzenlenen Bursluluk Sınavı'nın 2025 yılında ne zaman yapılacağı veliler ve öğrenciler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, Bursluluk Sınavı ne zaman?

2025 Bursluluk Sınavı ne zaman? MEB İOKBS tarihi

Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim dönemi, 74 bin okul ve 750 bine yakın derslikte başladı. Yeni dönemin başlaması ile Bursluluk Sınavı olarak da bilinen İOKBS takvimi merak konusu oldu. İşte, 2025 Bursluluk Sınavı'na dair en son bilgiler...

2025 BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bursluluk hakkından faydalanabilmeleri için her yıl düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) gelecek yıl gerçekleştirileceği tarih belli olmadı.

Milli Bakanlığı () tarafından yayımlanacak 2025 sınav takvimi ile İOKBS tarihi netlik kazanacak.

İOKBS, geçtiğimiz yıl 21 Nisan Pazar günü düzenlenmişti.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler yayımlanacak olan "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2025"te yer alacak.

Sayfa Yükleniyor...