Gözler 2024-YKS ek tercih sonuç ekranında: YKS ek tercih (yerleştirme) sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024-YKS ek yerleştirme tercih başvuru süreci devam ederken sonuç heuyecanı yaşladı. ÖSYM kılavuzuna göre ek tercihler, ÖSYM'nin internet adresinden 11 Eylül saat 23.59'a kadar yapılabilecek. Peki, YKS ek tercih (yerleştirme) sonuçları ne zaman açıklanacak?

Gözler 2024-YKS ek tercih sonuç ekranında: YKS ek tercih (yerleştirme) sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin () internet sitesindeki duyuruya göre, 2024- sonuçlarına göre 2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacak. İşte, 2024-YKS ek tercih sonuçlarına ilişkin bilgiler...

2024 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS ek tercih sonuçları için tarih araştırmaları başladı. YKS ek yerleştirme tarihlerinin açıklanmasının ardından üniversite ek yerleştirme işlemleri 6-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Buna göre; YKS ek tercih sonuçlarının eylül ayının son haftasında açıklanması bekleniyor.

EK TERCİHLER NASIL YAPILIR?

Adaylar, 2024-YKS ek yerleştirme için tercihlerini, 6-11 Eylül'de T.C. kimlik numarası ve şifresiyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan yapacak.

Ek yerleştirmeye başvuracak adayların 2024-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekiyor.

Sayfa Yükleniyor...