2024 Lise KPSS sonuçları: KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Lise mezunu vatandaşlara yönelik, iki yıldan bir ÖSYM tarafından tarafından organize edilen KPSS Ortaöğretim sınavının 2024 etabı sona erdi. Yüz binlerce adayın katılım sağladığı sınav için şimdi ise sonuç açıklaması bekleniyor. Peki KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanır?

2024 Lise KPSS sonuçları: KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 Ortaöğretim sonuçları ile ilgili araştırmalar hızlandı. KPSS ortaöğretim oturumu geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Sınava giren adaylar heyecanla kaç puan alacaklarını öğrenmek istiyorlar. Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacak. İşte, 2024 KPSS Ortaöğretim sınavına ilişkin ayrıntılar...

LİSE NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye geneli ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da toplam 227 sınav merkezi, 5 bin 683 bina ve 99 bin 765 salonun kullanıldığı sınava 1 milyon 864 bin 867 aday başvuru yaptı.

sonuçları, 4 Ekim'de açıklanacak.

CEVAP ANAHTARI ERİŞİME AÇILDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) bugün düzenlenen 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim Sınavı'nın (2024-KPSS Ortaöğretim) temel soru kitapçığıyla cevap anahtarı adayların erişimine açıldı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, sınava başvuran adaylar, temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden erişebilecek.

Temel soru kitapçığı görüntüleme süreci, 25 Eylül'de saat 23.59'da sona erecek.

Öte yandan, 2024-KPSS Ortaöğretim temel soru kitapçığı ile cevap anahtarının yüzde 10'u ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı.

Sayfa Yükleniyor...