Yemen'deki SİHA saldırısında 7 sivil hayatını kaybetti
Yemen'de ABD'ye ait olduğu öne sürülen silahlı hava araçları ile gerçekleştirilen saldırılarda 7 sivil hayatını kaybetti.

Yemen'in Beyda kentinde ABD'ye ait olduğu öne sürülen silahlı hava araçları (SİHA) ile gerçekleştirilen saldırılarda 7 sivilin hayatını kaybettiği, terör örgütü DAEŞ üyesi 4 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Beyda iline bağlı Vild Rabi bölgesinde 4 noktaya ABD'ye ait olduğu iddia edilen SİHA'lar ile hava saldırısı düzenlendi.
Saldırıların 3'ünde sivillerin hedef alındığı öne sürülerek, 7 kişinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.
Saldırılardan birinde ise DAEŞ'a ait bir aracın hedef alındığı, 4 teröristin öldürüldüğü, aracın kullanılamaz hale geldiği ifade edildi.
Uçakların birkaç saat bölgede uçuş yaptığı kaydedildi.
ABD, son dönemde Beyda kentinde terör örgütleri El-Kaide ve DAEŞ hedeflerine hava saldırıları düzenliyor. Saldırılarda sivil kayıplar da veriliyor.
- Etiketler :
- Haberler -
- Dünya