Japon polisine ırkçılık suçlaması

Üç adam, ırkçı polis tacizini öne sürerek Japon hükümetine dava açtı. Davacılar uygulamaların iyileştirilmesini istiyor ve her biri için yaklaşık 3 milyon Yen yani 20 bin 330 ABD Doları tazminat talep ediyor.

Japon polisine ırkçılık suçlaması

Üç adam üç polisin kendilerine yaptığını öne sürerek dava açtı. Bu dava, ırk ayrımcılığını cezalandırma konusunda çok az emsali olan 'da alışılmadık bir durum.

Davacılardan ikisi daimi ikamet sahibi ve biri yabancı uyruklu bir Japon vatandaşı.

Üç adam ırka dayalı farklı muamelenin anayasayı ve uluslararası insan hakları anlaşmalarını ihlal ettiğini göstermeye çalışıyor.

Avukatların sunduğu dava özetine göre davacılar, tarafından hiçbir neden olmaksızın sorgulanmak üzere defalarca durdurulduklarını ve eşyalarının arandığını iddia ediyor.

YABANCI GÖRÜNMEK SORGULANMA NEDENİ

On yıldan fazla bir süredir 'da yaşayan ve Japon bir aileye sahip olan Afrikalı Amerikalılardan biri, davaya katılmaya karar vermeden önce 15 defadan fazla durdurulduğunu söyledi.

Pasifik'te bir adada yaşayan başka bir davacı ise yaklaşık 100 kez sorgulandığını söyledi.

Davacıların avukatlarından biri olan Moe Miyashita, " memurlarının ayrımcılık yapmasına izin verilirse, bu durum vatandaşlara ayrımcılığın sorun olmadığı imajını yaratır." dedi.

Ulusal Polis Teşkilatı, memurların insanları ırk veya milliyet temelinde sorgulamadığını ve bu tür ayrımcılık vakalarından haberdar olmadıklarını söyledi.

Dava, 'nın artan nüfus çeşitliliğini nasıl yöneteceği konusunda giderek artan soruları artırıyor.

YABANCI İŞÇİ SAYISI REKOR SEVİYEDE

Ülke azalan işgücünü telafi etmek için giderek daha fazla göçmene bağımlı hale geliyor.

En son hükümet verilerine göre, yabancı işçilerin sayısı şu anda rekor düzey olan 2 milyona ulaştı.

anayasası ırk temelli ayrımcılığı açıkça yasaklıyor ve ülke, Her Türlü Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Uluslararası Sözleşme'nin üyelerinden biri.

Bununla birlikte, Tokyo Barosu tarafından yapılan bir araştırma, yabancı kökenli 2000 katılımcının yüzde 60'ından fazlasının tarafından sorgulandıklarını söylediğini ve sorgulananların yaklaşık yüzde 77'sinin yabancı görünmeleri dışında belirgin bir neden olmadığını ortaya çıkarıyor.

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

Twitter Facebook

Sayfa Yükleniyor...