'İşte Türkiye'nin bölgesel etkisinin göstergesi!'

Times, 2 bin 300'den fazla İranlının Türkiye'ye sığınmak istediğini ve bunun "Türkiye'nin bölgesel etkinliğinin bir göstergesi olduğunu" yazdı.

'İşte Türkiye'nin bölgesel etkisinin göstergesi!'

Times, gazetesinde yayınlanan bir haberde, Türkiye'nin bölgesinde etkisinin artmasının işareti olarak Türkiye'ye sığınmak isteyen 2 bin 300'den fazla İranlı gösterildi.

Niğde kaynaklı haberde, İran'ın baskıcı rejiminden kaçan mültecilerin, daha özgür ve müreffeh bir yaşamın olduğuna inandıkları Türkiye'ye geldikleri belirtildi.

Times'ın eski Dış Haberler Editörü Martin Fletcher tarafından kaleme alınan yazıda, İran'da gerçekleşen tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında erkek kardeşi ve altı kişiyle birlikte Niğde'ye kaçan ve burada 30. yaşgününü kutlayan Ali Rıza Karimi'nin öyküsü aktarılıyor.

Dört ay ailesinin evinde saklanmasının ardından Karimi, anne ve babasının ülkeden ayrılması için yalvarmalarına dayanamıyor ve kardeşi ile berbaber Kürt kökenli insan kaçakçılarına kişi başına 2000 dolar ödeyerek, dört gün süren korkunç bir yolculuk sonrası Türkiye'ye geliyorlar.

Martin Fletcher, cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası 2300'den fazla İranlının Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne başvurarak, Türkiye'ye sığınmak istediklerini belirtiyor.

TÜRKİYE FAZLA HOŞ KARŞILAMIYOR
Fletcher'ın deyimiyle, İran'la diplomatik ve ekonomik ilişkileri olan Türkiye, İranlı muhaliflere müsamaha gösteriyor ancak onları fazla hoş karşılamıyor.

Haberde Türkiye'nin İranlılara kalıcı mülteci statüsü vermediği, onları 3 yıllığına ülke çapında 32 küçük kente dağıttığı; Türkçe konuşmayan ve bulundukları kentlerden ayrılmaları yasaklanan İranlıların, kendilerini başka bir hapishanede buldukları belirtiliyor.

Sayfa Yükleniyor...