İstanbul
  • İftara Kalan Süre
  • 9 sa 15 dk

Bakan Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması ve Gazze'de ateşkesin kalıcı hale getirilmesi konusunda Türkiye diplomatik çabaları sürdürüyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bu kapsamda Suudi Arabistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı , Riyad'daki temasları kapsamında Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan El Suud ile görüştü.

Bakan Fidan'ın Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması ve Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması konusunda Türkiye'nin görüşlerini aktardığı bildirildi.

Diplomatik kaynaklar Fidan'ın ikili ticaretin artırılmasının yanı sıra 2016'da kurulan Türk Suudi işbirliği konseyinin önemine vurgu yaptığını aktardı.

Suudi Dışişleri Bakanı son olarak 14 Temmuz 2024'te Türkiye'yi ziyaret etmiş, Fidan ise Riyad'da geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen çok taraflı Suriye toplantısına katılmıştı.

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

Twitter Facebook

Sayfa Yükleniyor...