Kuşburnu toplayan Selma Yavuz AA muhabirine, vücudun direncini artıran ve C vitamini deposu olarak bilinen kuşburnunu son yıllarda ilginin arttığını söyledi.
Yavuz, yöre sakinlerinin ilçede eylül ekim aylarında kuşburnu toplamaya başladığını ifade ederek, ”Ağaçlardan toplanan yaş kuşburnunu getirip evde kurutuyoruz. Sonra tekrar yıkayıp pişirdikten sonra elle ya da mikserle ezip sonra süzgeçten geçirip kaynatıyoruz. Kaynatılan kuşburnunu istersen kahvaltıda marmelat olarak ya da yemeklerin yanında içecek olarak kullanıyoruz." dedi.
Şenay Vanlı da kuşburnunun özellikle kış aylarında sağlığa faydalı olduğunu belirtti.
Yasal Bilgilendirme
Kars Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. Kars Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.