İlişkili Haberler
Türkiye’nin en çok takip edilen yemek programlarından biri olan MasterChef Türkiye’de dün akşam dokunulmazlık heyecanı vardı. Yarışmacılar dokunulmazlığa sahip olmak için soğuk terler döktüler.
Yarışmacılar en iyi vişneli mekik yapmak için kıyasıya mücadele ettiler.
VİŞNELİ MEKİK NASIL YAPILIR?
MALZEMELERİ- 1 su bardağı pudra şekeri
125 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
5 adet yumurta
1 su bardağı un
1/2 su bardağı toz badem
1/2 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı vişne
YAPILIŞI
Öncelikle vişneleri süzgece alıp fazla sularından arındırın.
Ardından tereyağı ve pudra şekerini birbirine yedirin.
Yedirdiğiniz malzemelere yumurta iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta kuru malzemelerin hepsini eleyin ve ardından yumurtalı karışıma ekleyin.
Yaptığımız karışımı homojen hale gelinceye kadar karıştırın.
Hamuru kalıplara bölün ve üzerlerine vişne tanelerini ilave edin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kenarları pembeleşinceye kadar pişirin.