İlişkili Haberler
Profiterol krema, çikolata ve kendine has hamurundan oluşur. Önce hamuru top haline getirilir ve içi krema ile doldurulur. Sonrasında üzerine akışkan çikolatası dökülür ve servis edilir.
PROFİTEROL TARİFİ
Malzemeler
Profiterol hamuru için:
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı un
• 1/2 paket margarin (125 gram)
• 3 adet büyük boy yumurta
Kreması için:
• 500 ml. süt
• 1,5 çay bardağı toz şeker
• 3 yemek kaşığı un
• 1 adet yumurta
• 1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)
Çikolata sosu için:
• 220 gram bitter çikolata
• 200 gram krema
Hazırlanışı
- Krema için, sos tenceresine 2.5 su bardağı süt ve 1.5 çay bardağı toz şeker ekleyin.
- 3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta ekledikten sonra orta ateşte kıvam alana kadar karıştırın.
- Koyulaşan kremaya 1 paket vanilin ekleyip karıştırın ve sonra ateşten alın. Oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup en az 1 saat buzdolabında bekletin.
- Hamuru hazırlamak için, 1 su bardağı suyu ve 125 gram margarini bir tencere kaynatın.
- Ardından 1 su bardağı unu ekleyerek 3 dakika karıştırın. Bir süre sonra hamuru ocaktan alın ve 15 dakika dinlendirmeye bırakın.
- 3 adet büyük yumurtayı hamura ekleyin ve yedirin. Sonrasında 15 dakika yeniden bekletin.
- 1'er tatlı kaşığı hamuru pişirme kağıdı serili fırın tepsisine arada boşluk kalacak şekilde kaşık yardımıyla dökün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derece 40 dakika pişirin.
- Pişen profiterol hamurlarını oda sıcaklığında dinlendirin ve bir süre sonra alt kısımlarından bıçak yardımıyla delik açın.
- İçini hazırladığınız kremayla doldurun ve en az yarım saat buz dolabında bekletin.
- Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı, küçük bir sos tenceresinde krema ile tamamen eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alıp ılımaya bırakın.