İlişkili Haberler
İtalyan usulü sebzeli bir çorba olan minestrone çorbasını en iyi yapan olmak için yarışmacılar kıyasıya mücadele etti.
MİNESTRONE ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Malzemeleri
Sebze suyu için:
- 1 soğan
- 1 dal pırasa
- 1 dal kereviz sapı
- 1 havuç
- 2 litre içme suyu
- 2 adet defne yaprağı,
- 1 yemek kaşığı kuru kekik,
4 tane karabiber,
6 maydanoz sapı, 1 diş sarımsak
Minestrone için:
800ml sebze suyu
Yarım su bardağı barbunya - geceden suda beklemiş, 15 dakika haşlanıp süzülmüş
Yarım su bardağı kuru fasulye - geceden suda beklemiş, 15 dakika haşlanıp süzülmüş
Yarım soğan
1 dal kereviz sapı
1 havuç
1 dal pırasa
1 patates
1 avuç brokoli
Yarım dilim balkabağı
1 su bardağı lahana
4 diş sarımsak
10 adet kiraz domates
Yarım su bardağı bezelye
Yarım su bardağı erişte
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
5 dal ıspanak (süslemek için)
Hazırlanışı
Bütün sebzeleri birbiri ile uyumlu olacak boyutta küpler halinde kesiyoruz.
Bir yandan sebze suyunu hazırlıyoruz
Geniş bir tencere kullanarak, bakliyatları tencereye alıyoruz.
Üstüne soğan, kereviz sapı, havuç, pırasa, patates, balkabağı, lahana, sarımsak ilave ediyoruz.
Sebze suyunu ekleyip, pişmeye bırakıyoruz.
Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir. Eğer düdüklü kullanmayacaksanız 40-45 dakikalık bir pişme süresi gerekecektir.
Kaynadıktan ve tüm aromalar çorbaya lezzetini verdikten sonra kapağını açıyoruz.
Bezelye, domates ve erişteleri ekliyoruz.
Kapağı kapatıp bir 5 dakika daha kaynamaya bırakıyoruz.
Tuz, karabiber ve zeytinyağını ekliyoruz.
Tabağa alıp, ince doğranmış ıspanak ile servis ediyoruz.
VİDEO: KIŞLIK DOMATES TARİFİ