Kuzu incik nasıl yapılır, malzemeleri neler? (Kuzu incik tarifi)

MasterChef Türkiye'nin 17 Ekim Pazar akşamı ekrana gelen yeni bölümünde potadaki yedi isim eleme heyecanı yaşadı. İkinci tura kalan Milhan, Rabia ve Mert Danilo Zanna'nın imza yemeği olan kuzu inciği yaparak yarıştı. Peki kuzu incik nasıl yapılır gerekli malzemeleri nelerdir?

Haberler ntv.com.tr 18.10.2021 - 09:28 Son Güncelleme : 18.10.2021 - 09:50

KUZU İNCİK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Kuzu İncik

Zeytinyağ

Üzerine sürmek için

Worchestire Sos

Bal

Soya Sos

Polenta için Malzemeler

Polenta

Sıcak Su

Tereyağ

Parmesan

Sosu için gerekli malzemeler

Et Suyu

Soğan

Havuç

Pırasa

Defne Yaprağı

Nişasta

KUZU İNCİK NASIL YAPILIR?

Kuzu inciklerin kemik bağlarını bıçak yardımı ile koparıp, elimiz ile aşağı doğru çekerek top haline getiriyoruz. Bu şekli verdikten sonra haşlıyoruz.

Kuzu incik haşlanırken; sıcak suya polentadan dökerek yavaş yavaş karıştırmaya başlıyoruz. Polentaya tuz ekliyoruz. Püre kıvamını aldığında parmesan ve tereyağ ile bağlıyoruz.

Sosu için: Soğan, havuç ve pırasayı kavuruyoruz, üstüne et suyunu döküyoruz 1 adet defne yaprağı koyarak kaynatmaya bırakıyoruz. Et suyu kendini çekmeye başlayınca nişasta ile bağlayarak sos kıvamına getiriyoruz.

Tabağa önce polenta püresini koyuyoruz üzerine kuzu incik'i yerleştiriyoruz. 

İnciğin üzerine sosu dökererek servis edebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.