İlişkili Haberler
İran mutfağının sevilen yemeklerinden olup tarihi çok eskiye dayanan ve çilav olarak adlandıran bu lezzet aslında bir teknik.
Masterchef jürisi tarafından yarışmacılardan istenilen patatesli çilav az malzemeyle büyük lezzetler sunuyor. Kestaneli, bezelyeli, patlıcanlı, domatesli ve daha bir çok şekilde karşımıza çıkan pilava şimdi de patates eklendi.
PATATESLİ ÇİLAV TARİFİ
MALZEMELER
2 adet patates
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım adet et veya tavuk bulyon
Tuz
YAPILIŞI
Patatesler ince ince yarım ay şeklinde doğranır ve kızdırılan yağın içine patatesler konulur. 3-4 dakika kadar kızarmaya bırakılır.
Ardından yıkanan pirinçler ilave edilerek iyice karıştırılır, birkaç dakika kavurulur.
Su, tuz ve bulyonu da içine eklenir. Kaynayınca kapağı kapatılıp altı kısılır.
20 dakika sonra altı kapatılıp 5 dakika kadar dinlenmesi için tencerede bırakılır.