İlişkili Haberler
Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) 'Yaratıcı Şehirler Ağı'nda yer alan Gaziantep'e özgü acılı ve sade nohut dürümü, Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TPE) tarafından tescillendi.
Son yıllarda büyük ilgi gören nohut dürümü; geceden ıslanan nohutların kemik suyu ile pişirilerek acı toz biber ve çeşitli baharatlar kullanılarak yapılıyor. Pide ekmeğin arasına konulan nohut, dürüm şeklinde satışa sunuluyor.
"TADINA BAKAN BU LEZZETTEN VAZGEÇEMİYOR"
Yemeden önce önyargı yaşayan vatandaşların yedikten sonra vazgeçemediği lezzetin tescillenmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden kentteki dürümcülerden birinin 3'üncü kuşak işletmeciliğini yapan Ahmet Kesen, nohut dürümünün Gaziantep'in kültürü olarak kabul edildiğini söyledi. Nohut dürümünün çok sevildiğini ve daha fazla sevilmesi için çalıştıklarını anlatan Kesen, şöyle konuştu: