Yenidoğan çetesi: Bebek ilaçlarını sattılar, Türkmen mafyasından korktular

Yenidoğan çetesine yönelik soruşturma, yeni vahim bilgileri ortaya çıkarıyor. Dinleme kayıtları, çete elemanlarının bebek ilaçlarını sattıklarını da gösterdi. Birinci Hastanesi'nde acil tıp teknisyeni olarak görev yapan Hakan Doğukan Taşçı ve 11 hastanenin hasta takibiyle görevlendirilen hemşire Hasan Basri Gök’ün, hastanelerden ilaç çalarak sattıkları anlaşıldı. Şüpheliler, tanesi 10 bin lira olan ilaçları satarak büyük para kazanmaya çalıştı.

Haberler ntv.com.tr 25.10.2024 - 10:50

Birinci Hastanesi'nde acil tıp teknisyeni olarak görev yapan Hakan Doğukan Taşçı ve 11 hastanenin hasta takibiyle görevlendirilen hemşire Hasan Basri Gök’ün, bebeklerin aileleri hakkında yaptıkları vicdansız konuşmalar ve hastanelerden ilaç çalarak sattıkları detayları iddianamede yer aldı.

TÜRKMEN MAFYASINDAN KORKTULAR

İddianamedeki telefon kayıtlarına göre, Gök ve Taşçı arasında geçen konuşmalarda, "Doğukan öldürecekler bizi. Üç-beş kuruş için hapse gireceğiz. Hapse girmeyi bırak öldürürler. Türkmen mafyasına bulaşırız," şeklinde ifadeler kullanıldığı görüldü. Cumhuriyet'in aktardığına göre, ikili, yaptıkları konuşmada ayrıca bir bebeğin ailesi hakkında alaycı sözler sarf etti.

Yapılan bir başka telefon görüşmesinde ise, erken doğan bebekler için solunum güçlüğü tedavisinde kullanılan ilaçların hastaneden çalınarak satılması üzerine konuştukları belirlendi. Taşçı'nın Gök'e, "Hasan bak basit geliyor sana kanka, beni tutuklarlar. Bizim sattığımız fiyata bakma kardeşim sen. 20 tane, 10 tane, 30 tane çıkarttın. Şu an güncel fiyatı 7 bin lira. O ilacın SUT’tan (Sağlık Uygulama Tebliği) sonra 210 bin lira para yapar" dediği kaydedildi.

Konuşmaların devamında, çete üyelerinin sattıkları ilaçların yüzdelik payını ve kazanacakları miktarları hesapladıkları, "Kutu diyorum bak sana, 10 bin lira yapıyor Doğukan hesapla", "10 bin güzel para kanka. Benim benzin param yok" gibi ifadelerle paranın peşinde oldukları tespit edildi.

Söz konusu diyaloglar, çetenin hastanelerden ne kadar ilaç çıkarabileceklerini de planladıklarını gösterdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.