Türk müzik grubu Allegre Ensemble Macaristan’da konser verdi

Türkiye Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün sevilen gruplarından Allegra Ensemble, Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında Macaristan’da iki şehirde konser düzenledi.

Haberler Anadolu Ajansı 02.03.2024 - 10:38

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçiliğince düzenlenen etkinliklerde, "Allegra Ensemble" müzik grubu Budapeşte ve Veszprem kentlerinde sanatseverlerle buluştu.

"Bir Asırlık Dostluk ve İşbirliği" teması ve "100. Yılda 100 Etkinlik" hedefiyle tanıtılan 2024 Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında düzenlenen konserlere, diplomasi, iş ve sanat çevrelerinden katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Türk orkestra şefi ve besteci Osman İşmen’in eserlerinin düzenlemelerini yaptığı Allegra Ensemble, "Neşeli topluluk" anlamına geliyor

Grup, türkü, tango, klasik caz parçalarının yanı sıra birçok farklı müzik türünden oluşan zengin bir repertuvarı izleyicilerin beğenisine sunuyor. Kurulduğu 2005 yılından bu yana hem yurt içi hem de yurt dışında çok sayıda konser veren grup, klasik batı müziği enstrümanlarını ifade aracı olarak kullanarak dünya müzik yelpazesinde yer alan çeşitli türleri kusursuz şekilde harmanlama özelliğiyle öne çıkıyor.​​​​​​​

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız