Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan AİHM’in “ByLock” kararına ilişkin açıklama

SON DAKİKA HABERİ: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) “ByLock” kararıyla ilgili olarak konuştu. Tunç, “Emsal karar değil, AİHM yetkisini aştı.” dedi.

Haberler ntv.com.tr 28.09.2023 - 12:44 Son Güncelleme : 28.09.2023 - 12:56

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ByLock kullanmak, Bank Asya’da hesabı olmak ve gizli bir tanığın ifadesiyle mahkum olan öğretmen Yüksel Yalçınkaya'nın açtığı davada Türkiye’nin insan hakları ihlalinde bulunduğuna hükmetti.

Karara ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan yeni bir açıklama geldi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Türkiye’nin iç hukuk standardını gözardı ettiğini ve yetkisini aştığını söyleyen Bakan Tunç, “Bu karar sadece o dosya bakımından geçerlilik teşkil eder. O da tabii ki iç hukuk uygulamamızda karar tebliğ edildikten sonra değerlendirilecektir.” dedi.

Bakan Tunç ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Altın Portakal Film Festivali’nden çekilme kararını doğru bulduğunu söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız