Rize'de yıllık ortalama metrekareye 2 bin 309 kg yağış düştü

Yağmurun başkenti olarak bilinen Rize'de yıllık ortalama metrekareye 2 bin 309 kg yağış düştüğü belirlendi.

Haberler İHA 09.10.2024 - 10:31

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş'ın başkanlığında ve 81 ilin valisinde katılımıyla gerçekleşen İl Afet Risk Azaltma Planı değerlendirme toplantısında, Rize'de metrekareye ortalama 2 bin 309 kilogram yağışın meydana geldiği belirtildi.

Yapılan açıklamada “Rize, Türkiye'nin en fazla yağış alan ili olup, yıllık ortalama yağış miktarı metrekareye 2 bin 309 kg'dır. Ayrıca 3 bin 600 sürekli akışı olan dere ve yaklaşık 6 bin adet kuru dere havzası bulunmaktadır. Bu doğal yapı, sel, heyelan ve taşkın gibi afetlere karşı bölgeyi hassas hale getirmektedir” ifadelerine yer verildi. Açıklamanında devamında heyelan riskine karşı çeşitli önlemler alındığının altı çizildi.


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.