Özgür Özel'den yenidoğan çetesi açıklaması: O hastaneler kamulaştırılsın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yoğun bakımdaki bebeklerin ölümüne neden olanlara en ağır cezanın verilmesi gerektiğini söyledi. Özel, skandala karışan tüm özel hastanelerin hemen kamulaştırılması çağrısı yaptı.

Haberler NTV Haber, Anadolu Ajansı 19.10.2024 - 14:36

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'nın Elmadağ ilçesine bağlı Hasanoğlan beldesinde partisince düzenlenen Eğitim Zirvesi'ndeki konuşmasında, "Yenidoğan çetesi" soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yenidoğan çetesi skandalına karışan tüm hastanelerin kamulaştırılmasını isteyen Özel, "Nasıl FETÖ'nün bütün hastaneleri, bütün okulları, bütün dershaneleri, bütün binaları bir gecede kamulaştı, kardeşim OHAL ilan etmeye gerek yok. Bu halde buradayız. Getirin. O hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım. O hastanelere devlet eliyle direkt kayyum atanmalı, yasal düzenleme salı günü Meclis'ten oy birliği ile geçirilmelidir. Hodri meydan.  diyerek tepki gösterdi.

Özel, olaya CHP'li isimlerin de karıştığı iddialarına sert yanıt verdi.

Özel, "Bu işin içinde, içinde değil 10 kilometre kenarında bir tane Cumhuriyet Halk Partili varsa onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir. O kadar netiz bu konuda. Bu işe siyaset yerinden bakınca toplumu bölersin. Yarısı yanına geçer, yarısı karşına geçer. Bu canilerle mücadele edemezsin. Oradan bir tane CHP'li bulmuş koca çetede, sorumluluğunu örtecek, bizim üstümüze atacak." dedi. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.