Osman Kavala'nın yeniden yargılanma talebine ret

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi davası hükümlüsü Osman Kavala'nın yeniden yargılanma talebini oy birliğiyle reddetti.

Haberler NTV Haber, Anadolu Ajansı 15.05.2024 - 12:10

Arşiv

Gezi davası hükümlüsü Osman Kavala'nın avukatlarından Hilal Zengin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı doğrultusunda, yeniden yargılama için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe verdi.

Talep reddedilince, 30 Nisan'da itiraz edildi. Üst mahkeme olan 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay içtihatlarını işaret etti, mahkeme başkanı ve üyenin bir önceki kararda yer aldığını belirterek, kararda görev alamayacaklarını vurguladı. Bunun üzerine yeni heyet oluşturuldu.

Yeni üyeleriyle toplanan 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 buçuk yıldır cezaevinde olan Osman Kavala'nın yeniden yargılanması talebini oy birliğiyle reddetti. Karara itiraz yolu açık.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.