Meclis'te yunuslar konuşuldu: Veteriner yok, mail atıyoruz

TBMM Hayvan Hakları Komisyonu'na Türkiye'deki 9 su parkında bulunan yunuslarla ilgili trajikomik bir itiraf geldi: "Türkiye'de yunuslar konusunda yetişmiş veteriner hekim yok. Ukrayna ve Rusya'dan e-posta ile bilgi ve destek alıyoruz..."

Haberler ntv.com.tr 01.07.2019 - 08:18

TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu'nun dinlediği Deniz Memelileri ve Yunus Parkları Derneği İkinci Başkanı İsmet Parmak, yunuslarla ilgili Türkiye'de yetişmiş veteriner olmadığını söyledi. 

Hürriyet gazetesinden Umut Erdem'in haberine göre Türkiye'de dokuz 'dolphinarium' bulunuyor. Dernek temsilcileri, "Yunuslara antidepresan veriliyor, aç bırakılıyor, küçük alanlarda yaşatılıyor" iddialara yanıt verirken, veteriner konusu tutanaklara özetle şöyle geçti: 

Sağlık Bakanlığı Veterineri Doç. Dr. Bekir Çelebi: Ne şekilde bu hayvanların sağlık kontrolleri yapılıyor? 

İsmet Parmak: Bizim de sektör olarak en büyük derdimiz bu zaten. Yetişmiş veteriner hekimlerin Türkiye'de olmaması. Bunun için neler yapıyoruz. Mesela biz Ukrayna'dan ve Rusya'dan destek alıyoruz. Ufak tefek sağlık sorunlarından kan tahlillilerini yapıp bunları mail yoluyla veya başka bağlantılarla onlara gönderip hangi ilacı vereceğimizi, ne yapacağımızı öyle çözmeye çaılışıyoruz. Keşke Türkiyemizde 10 veterinerimiz daha olsa da onlarla beraber çalışsak."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.