Kan stokları azalan Kızılay'dan bağış çağrısı

Gönüllülük esasına bağlı kan bağışı hayat kurtarırken Türk Kızılayı, ramazan ayının gelmesiyle kan stoklarının Türkiye genelinde hızla azaldığını belirtti. Kızılay, 18-65 yaş arası sağlıklı bireylere kan bağışı yapma çağrısında bulundu.

Haberler NTV 30.03.2023 - 15:15

Kan bağışı yapmak hayati önem taşıyor.

Deprem felaketinin ardından Kızılay’ın ulusal kan bağışı çağrısı stokları istenilen seviyelere getirmişti ancak ramazan dolayısıyla kan bağışı oranlarında azalma var.

Türk Kızılayı Çapa Kan Merkezi Doktoru Hafize Kütükçüoğlugil, "Bazı dönemlerde bu ramazan ayı da dahil olmak üzere kan bağışlarında ciddi oranda bir düşüş yaşanıyor. Rutin kan kullanan kana ihtiyacı olan hastalarımızın bu dönemde sayısı azalmamakta. Deprem bölgelerinde hala kan bağışı kabul edilememekte. Oradaki hastalarımızın ihtiyacı yine deprem bölgesi olmayan kan bağış merkezlerinden karşılanmakta." açıklamasında bulundu. 

Türk Kızılayı, gönüllü kan bağışı çağrısı yapıyor. İstanbul'un belirli ilçelerinde iftar sonrası kan bağışı yapılabiliyor. 

Kan bağışında bulunmak isteyenler kanver.org sitesinden detaylara ve kan bağışı noktalarına ulaşabiliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.