"Hesabınızı FETÖ ele geçirdi" yalanıyla dolandırıcılığa 9 tutuklama

Ankara merkezli 8 ilde telefon dolandırıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Zanlıların mağdurları "Operasyon yapılacak.", "Paralarınızın seri numarası alınacak.", "Hesabınızı FETÖ ele geçirdi.", "Adınıza hesaplar açıldı." ve "Örgüt, adınıza kimlik çıkarttı." diyerek dolandırmaya çalıştığı öğrenildi. 17 zanlıdan 9'u tutuklandı.

Haberler İHA 05.10.2024 - 09:14

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Diyarbakır'da bir kişinin kendilerini "polis" ya da "savcı" olarak tanıtıp "Hakkınızda terör örgütü soruşturması var." diyerek vatandaşları dolandırdığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

İki ay boyunca teknik ve fiziki takip yapan ekipler, şüphelilerin sürekli hat değiştirdiklerini ve sahte hat kullandıklarını belirledi.

Zanlıların mağdurları, "Operasyon yapılacak.", "Paralarınızın seri numarası alınacak.", "Hesabınızı FETÖ ele geçirdi.", "Adınıza hesaplar açıldı." ve "Örgüt, adınıza kimlik çıkarttı." diyerek dolandırmaya çalıştıkları tespit edildi.

17 GÖZALTI

Ankara, İstanbul, Mersin, Hatay, Antalya, Mardin, Şanlıurfa ve Elazığ'da belirlenen adreslere operasyon düzenleyen ekipler, 17 şüpheliyi gözaltına aldı. Yapılan aramalarda çok sayıda telefon ve hat ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 9'u tutuklandı, 8'i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Öte yandan şüphelilerin, para çantalarını bir araçtan diğerine vererek dikkat dağıtmaya çalıştıkları belirlendi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.