Hasta ve hasta yakınlarıyla tartışan doktor yoğun bakımda

Bodrum’da bir doktor, hasta yakınıyla tartıştığı sırada fenalaştı. Kalbi durduğu belirlenen doktor yoğun bakımda tedaviye alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı. Türk Tabipleri Birliği, olaya tepki için bugün Muğla’daki Aile Sağlığı Merkezleri’nde 1 günlük iş bırakma eylemi yapılacağını açıkladı.

Haberler NTV Haber 30.07.2024 - 01:24 Son Güncelleme : 30.07.2024 - 10:06

Hasta yakınıyla doktor arasında tartışma çıktı, kalbi duran doktor, müdahaleyle hayata döndürüldü.

Olay, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki 12 No’lu Aile Sağlık Merkezi’nde yaşandı.

Kız kardeşini yüksek ateş şikayetiyle sağlık merkezine götüren bir kişi, burada görevli doktor Mustafa Hürkal Tezvar’le tartışmaya başladı.

Gerginlik sırasında Tezvar fenalaştı.

Kalp hastası olduğu, kalp pili taşıdığı belirtilen doktor hemen tedaviye alındı.

Kalbi durduğu belirlendi, ilk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesine sevk edildi.
Dr. Mustafa Hürkal Tezvar
Doktorla tartışan hasta yakını ve yanındaki kişi, ifadelerine başvurulmak üzere karakola götürüldü.

Olayla ilgili Sağlık Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi. Açıklamada, “Hekimlerimize, hemşirelerimize, hastanelerimizde görevli tüm personelimize karşı uygulanan şiddeti asla kabul etmiyoruz. Bu konuda kararlılıkla mücadele edeceğiz.” denildi.

DOKTORLAR İŞ BIRAKACAK

Türk Tabipler Birliği de olaya tepki için bugün Muğla'daki Aile Sağlığı Merkezleri'nde 1 günlük iş bırakma eylemi yapılacağını açıkladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.