Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunda rekor

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, 4 Ekim günü 33 bin 84 yolcuyla rekor kırdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hattın İstanbul’un trafik yükünü azalttığını söyledi.

Haberler ntv.com.tr 06.10.2024 - 13:17

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın 4 Ekim tarihinde, 33 bin 84 yolcuya hizmet vererek rekor kırdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılında hizmete alınan hatta, bugüne kadar geçen sürede 12 milyon yolcuya hizmet verildiğini söyledi.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın, Türkiye’nin mega projelerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, "2023 yılında işletmeye aldığımız hattımızı açıldığı günden bugüne kadar 12 milyon yolcu kullandı.” dedi.
“İSTANBUL’UN EN UZUN METROLARINDAN BİRİ”

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın 47,5 kilometrelik uzunluğuyla İstanbul'un en uzun metro hatlarından biri olduğunu kaydeden Bakan Uraloğlu, “Toplam 10 istasyon ile hizmet veren hattımız, Gayrettepe, Kağıthane, Kemerburgaz, Göktürk ve İstanbul Havalimanı gibi önemli yolcu yoğunluğuna sahip duraklardan oluşuyor.” ifadelerini kullandı.

“HAT İSTANBUL’UN TRAFİK YÜKÜNÜ AZALTIYOR”

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın İstanbul’un ulaşımına nefes aldırdığını dile getiren Uraloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hattımız sadece şehir içi ulaşımını kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda İstanbul'un yoğun trafik yükünü azaltarak vatandaşlarımıza daha hızlı, güvenli ve konforlu bir seyahat imkanı sunuyor. Hem iş hem de turizm trafiğini destekleyen hattımız günlük yaşamın akışına sağladığı katkıyla İstanbul'un ulaşım altyapısını daha da güçlendiriyor.”
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.