Ebû Cehil kimdir? Tarihte İslam karşıtı olarak tanınan Ebû Cehil'in hayatı

Ebû Cehil'in hayatıyla ilgili bilgiler, sosyal medya kullanıcılarının merak edip araştırdığı konular arasında yer alıyor. Müslümanlara yönelik saldırıları nedeniyle Hz. Muhammed tarafından Ebû Cehil yani "Cehaletin Babası" unvanı verilen Amr bin Hişam'ın hayatı sorgulanıyor. Peki, tarihe göre Ebû Cehil kimdir? Tarihte İslam karşıtı olarak tanınan Ebû Cehil'in hayatı hakkında bilgiler.

Haberler 03.10.2024 - 17:37

İslam peygamberi Muhammed'in ona koyduğu ve bilinen adıyla Ebû Cehil bir diğer adıyla Amr bin Hişam, Mekke'nin eski liderlerinden biridir. Hz. Muhammed'e muhalefeti ve Müslümanlara karşıt olan davranışları dolayısıyla tanınmıştır.

Mahzum kabilesinin önde gelen liderlerinden biri olan Ebu Cehil, İslam öncesi Araplar arasında Ebü'l-Hakim (Bilgeliğin Babası) olarak biliniyordu.
Hz. Muhammed, İslam'ı tebliğ etmeye başladıktan sonra Ebu Cehil ona karşı çıktı ve sıklıkla ilk Müslümanlara fiziksel saldırılarda bulundu. Sümeyye bint Habbat ve Yasir bin Amir de dâhil olmak üzere birçok Müslüman'a saldırdı.

Müslümanlara yönelik saldırıları Muhammed'in kendisine Ebu Cehil (Cehaletin Babası) ve Firavun el-Ümme (Ümmetin Firavunu) unvanını vermesine neden oldu.

13 Mart 624'te Ebu Cehil'in Mekke tarafının komutanı olduğu Bedir Savaşı gerçekleşti. Savaşta Ebu Cehil, Muavviz bin Amr ve Muaz bin Amr tarafından ölümcül şekilde yaralandı ve Abdullah bin Mesud tarafından öldürüldü.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.